czwartek, 17 kwietnia 2014

Cześć!
Dzisiaj porcja zdjęć, które zrobiła mi Agnieszka Iskierka z MissSpark. Jeścli spodobają Wam się takie zdjęcia będziemy częściej robić takie mini "sesje" :)
Jak dobrze wiecie najchętniej chodzę w spodniach, Aga miała nie lada wyzwanie żeby namówić mnie na spódnicę...i dzięki wielkie jej za to, przez chwile poczułam się jak mała księżniczka ;)
buziaki T!











(bluza MissSpark zrobiona specjalnie dla mnie z króliczym motywem )

niedziela, 13 kwietnia 2014

Hej Halo!
Dzisiaj mam dla Was przepis na świetną przekąskę. Najpierw chciałabym Wam powiedzieć coś czego jeszcze o mnie nie wiecie ale na pewno się domyślacie... uwielbiam robić zakupy spożywcze, sprawia mi to dużą przyjemność. Dobieranie składników i znajdowanie unikatowych produktów. Wolę to sto razy bardziej niż wybieranie ciuchów.  A tak z innej beczki, "czego to ludzie nie wymyślą" przysłali mi nową kartę z wyświetlaczem, mega gadżet, dzięki temu już nigdy nie usłyszę "a może nie ma pani pieniędzy na koncie ?"

Zapraszam Was do obejrzenia ostatniego już odcinka "wyborów przypadkowych (?)" :(

Buziaki T.

Ciastka Francuskie ze Szpinakiem!

Farsz:
Paczka szpinaku mrożonego (drobno zmielonego)
Śmietana 18% małe opakowanie
łyżka masła
łyżka mąki
4 ząbki czosnku
ser typu Grana Padano - garść
ser pleśniowy np. lazur ok dwie garści (w zależności od tego jak ostry jest ser, ważne żeby był wyczuwalny)

Ciasto Francuskie, tym razem poszłam na łatwiznę i kupiłam, nie ukrywam że jest to bardzo wygodne a ciasto smaczne. Kupiłam jedno opakowanie, to jednak zdecydowanie za mało na taką ilość farszu. Sos który mi został wykorzystałam na obiad- ugotowałam makaron penne i dodałam sos.

Przygotowanie :

Na patelni rozpuszczamy masło i dodajemy mąkę, jak się przyrumieni i zacznie pienić dodajemy śmietanę, cały czas mieszając.  Beszamel przesuwamy na bok i wrzucamy szpinak, jak się rozpuści dodajemy czosnek przeciśnięty przez prask/ drobno posiekany, sól, pieprz, sery i wszystko mieszamy.
Ciasto dzielimy na kwadraty, mniejsze bądź większe w zależności od tego jakiej wielkości ciastka chcecie zrobić. Ja podzieliłam ciasto na dwanaście podobnej wielkości kwadratów.  Na każdy kwadracik nakładamy łyżkę farszu i składamy po przekątnej. Pamiętajcie żeby dobrze zakleić rogi, ja tego nie zrobiłam i farsz wypłynął.
Ciastka pieczemy ok 10-15 minut aż się zarumienią w temperaturze 220 C.

Smacznego !




/Torba zara(5 lat temu), bluza Femi Pleasure, buty Reebok /


/Koszulka H&M/